maanantai 25. maaliskuuta 2013

Noniin tutot, nyt Muri hengittää!

Viime lauantai oli oikein rattoisa päivä. Heti aamuvarhain riennettiin katsomaan lentävää palloa urheiluhallille. Koko halli oli täynnä kuumia kesäkolleja (mika kesa?). Otimme siellä paljon turistikuvia hienoissa kierreportaissa. Ihmiset katsoivat pöllämystyneesti kun Murjantti kuvasi kaidetta, eivätkö ne olleet ennen kaidetta kuvaavaa nähneet? Juuri kun olimme suuntaamassa nokkamme kohti ulko-ovea, niin iskimme silmämme todella mukavan näköiseen sohvan rötkäleeseen, johon sitten päädyimme röhnöttämään.


Siinä kaikki röhnötyksestä. Illalla hälytettiin Mimmi päämajalle hippamiin karkeloitsemaan. Aika suuri osa ajasta lagitettiin, kunnes Mimmi suuntasi tuulenhalkojansa kohti yksinäisiä vuoria. Heti kun Mimmi oli lähtenyt, niin meillä tuli semmoinen tuntuma, että nyt on tempauksen aika. Joku meistä sai holy kuningasidean, että ruvethan lappalaisiksi. Kaivettiin kaapin perukoilta vanhat kunnon laphalaispäähystimet ja heitettiin villapaidat niskaamme.


Mukaan piti tietenkin ottaa salaiset aseet hyökkäävien ahmojen varalta: kepakko ja linnunpönttö. Yö oli synkkä ja revontulet pauhasivat taivaalla (tai sitten se oli vain Murin henkäys...).


Peräkylän pirttihirmuasennetta suoraan villistä pohjolasta.


Yhdessä vaiheessa pistimmä jalat koriasti ja danssattiin vanhojen shamaani-esi-isiemme muistoa kunnioittaen. Vaikka pakkasta oli -10 astetta, niin ei tuntunut missään. Juoponnenät ehkä yrittivät vähän hehkua pimeydestä mutta mitäs pienistä.


Lopuksi valloitimme Ahmatunturin, joka kohosi ylväänä kohti korkeuksia. Kosketimme taivasta ja tunsimme kuinka Murin hengitys revontulet lepäsivät ihollamme. Siinä yössä oli shamaanin taikaa.


Sunnuntaiaamuna heräsimme virkeinä kuin peipposet. Laahustimme päämajalle ja toivoimme että sinne tulisi virpojia. Ei mennyt aikaakaan, kun kuulimme koputuksen. Luulimme, että se on Mimmi, sillä se oli ilmoittanut tulevansa. Me sitten vähän ihmeteltiin, että miten Mimmi muka koputtaa niin hienostuneesti ja rääkäistiin kurkku suorana, että "Siinä on avain!". Yhtäkkiä Murin päässä syttyi hehkulamppu ja hän sanoi "Hei tutot, ehkä siellä on trulleja!" ja niinpä säntäsimme avaamaan ovea. Siellä seisoi kaksi minipoikaa virpomisaikeissa. Oltiin tosi ihmeissään, että miten ne päämajan ovelle päätyivät mutta se oli kyllä kultaista. Sen jälkeen teipattiin päämajan oveen varalta lappu "Tulukkee virpommaa", jotta trullit varmasti löytäisivät perille. Yksi todella pieni ja ujo tutto tuli virpomaan yksin. Hänen ääni väräjäsi lorua sanoessa. Me oltiin tosi ylpeitä siitä tutosta, koska harvalla noin ujolla pikkututolla on rohkeutta lähteä yksin virpomaan. Niinpä me annettiin sille tosi iso hienosto suklaapupu, se todellakin ansaitsi sen.

31 kommenttia:

  1. Oikein, sille pienelle tutolle! Kaunis tarina.

    VastaaPoista
  2. Tää oli niin erillainen blogi, ni tätä oli jotenkin tosi jännä lukee :D En oo ennen törmänny tän tyyliseen blogiin tai sit mä vaan oon ollu sokee
    bitchpleasesaraisaprincess.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. oi ku olitte kilttejä sille pikkututolle:> !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on kiva olla kiva viattomille ja kilteille! (:

      Poista
  4. Vähän kivan erilainen blogi :)

    >> minttusblog.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Haha vähän hauskoja kuvia! :)

    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Katsokaa ekan kuvan myyrän kädessä olevia kinttaita, ovat suomen rumimmat rukkaset x3 iljettävät, kuluneet ja saastaiset, suoraan peräkylältä... niljakkaatkin vaikka omat ovatkin
    t.muri, sup?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elä tuomitse rukkasia ulkonäön perusteella Muri!

      Poista
  7. Haha :D ihania noi teiän sota-kuvat! Saivat hymyn huulille :D

    VastaaPoista
  8. onko yksi teistä maria kariniemi:ooooo

    VastaaPoista
  9. Että te ootte parhaita! :D Oon jo lukija, muuten olisin liittynyt uudestaan ! :--3

    VastaaPoista
  10. Mulla meni hetki tajuta mitä meinaatte tolla "tutot" mutta sitte tapahtu älynväläys :D upee idea bannerissa, ja hauskoja kuvia!
    Olittepa ystävällisiä pienelle :)

    Viittisittekö tsekata ?
    http://rakkauttaaulait.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee hyvä että sait lopulta älynväläyksen :D Kiitos paljon :)

      Sun blogi vaikuttaa kivan rennolta ja plussaa värikkäistä kuvista!

      Poista
  11. Oioioiiii

    tälläset blogit
    ihanuus

    jään lukemaan.

    VastaaPoista
  12. hihi ihanaa hulluutta :) ja söpö tuo virpoja! awww

    VastaaPoista
  13. liityin lukijaksi, liittyisitkö myös? :) http://jameliaslife.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  14. kiva blogi :) käytkö kurkkaamassa mun blogin ?:D
    http://staybeautifull.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  15. Hahah, nämä teän blogitekstit on aina niin hauskoja :D !

    VastaaPoista
  16. Haha, ootte kyllä huipun olosia persoonia. : D

    VastaaPoista