maanantai 25. helmikuuta 2013

Noniin tutot, nyt annetaan lasten leikkiä!

Nykyajan lapset, niistä riittäisi puhuttavaa vaikka millä mitalla. Ne ei osaa enää leikkiä. Mekin taidamme sen paremmin. Meidän villissä lapsuudessamme 90- ja 20-luvulla oli melekosta menoa ja meininkiä. Aina oli jos jonkinmoista majaa ja kummitustaloa vireillä. Piha oli oikea lasten valtakunta. Siellä juostiin ja hypittiin aamusta iltaan, sisällä käytiin vaan muonaamassa ja täyttämässä vesi-ilmapallot.


Toista se on nykyään. Lapsosilla on niitä nykyajan vempaimia. Se taitaa olla niin, että jo ekaluokkalaiset roikkuvat netin ihmeellisessä maailmassa heti koulusta päästyään. Meidän lapsuudessa tietokone oli pelkkä paint eikä mitään muuta. Netistä me ei oltu varmaan edes kuultu. Nykyään facebookista löytää jopa nelosluokkalaisten profiileja.


Jos nykyajan 10-vuotias leikkii vaikka bratzeilla, niin hän on heti jälkeenjäänyt nolo penikka. Jotakin rotia nyt oikeasti. Me leikittiin ihan mielissään vielä 13-vuotiaina ja vieläkin veri vetää leikkiareenoille. Voi sitä myötähäpeän määrää, kun näkee minijonneja eeässät kädessä huutelemassa ohikulkeville tyypeille jotakin todella coolia. Tai kun 12-vuotiaat lakkapäiset tissiherupissikset sauhuttelevat menemään kaupan nurkalla. Mihin tämä maailma on menossa? Me ei ainakaan pysytä perässä.



Vanhemmatkin voisivat vähän katsoa jälkikasvunsa perään. Voisivat vaikka kesällä sulkea lapsensa ulos, heittää pallon kauas ja sanoa että "Selviydy saatana!". Lapsuus on todella lyhyt vaihe ihmisen elämässä, monilla on todellisia vaikeuksia tajuta sitä. Koko loppuelämä on aikaa olla tylsä aikuinen, jos niin haluaa. Nykyajan lapset sitäpaitsi menettää todella paljon kaikkea mahtavaa. Miettikää esimerkiksi hoploppia, hui suakeli miten kiehtova paikka. Sinne oisi todella siistiä mennä, harmi vain kun sen yläikäraja on 13.


Ottakaa kaikki ilo irti lapsuudestanne, jos se on vielä mahdollista. Käyttäkää mielikuvitusta ja olkaa höpöjä. JUOSKAA VILLIT LAPSET! Leike.

T. katkera nainen ja tutot

10 kommenttia:

  1. Tää on kyllä niin totta!! Oon kans tässä viimeaikoina miettinyt samaa, miksi pitää aikuistua niin nopeasti? Mulla ei vaa mee jakeluu, että mun 6vee serkku pelaa joka päivä pleikkaa n. 3-4 tuntia, ton ikäsenä pitäis leikkiä mun mielestä barbeilla ym. Musta tuntuu, että osa syynä tähän lasten aikuistumiseen on vanhemmat, jotka taipuu ostamaan lapsille 7 vuotiaina omia läppäreitä ja vaikka mitä.. Kiitos tästä postauksesta! Pisti miettimään :)

    http://mytrueemushroom.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan! Ainakin kaikkien alle 10-vuotiaitten pitäisi vielä leikkiä ihan onnellisen tietämättömänä mistään läppäreistä... Kiva että pidit tästä :)

      Poista
  2. Aivan mahtava postaus :D niin totta! Onneks itse sai lapsosena koneelta vaan viihdykettä paintistä ku nykyään tässä tulee istutta koko päivä..:')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes me onnekkaat jotka saatiin elää paint-lapsuutta :D Kiitoksia :)!

      Poista
  3. tosi hyvä postaus! ihania kuvia. Ja totta, nykyään lapset haluu kasvaa ja aikuistua niin hirveen nopeesti ja meikkaamaanki ruvetaan jo joskus ykkösellä! mihin tää maailma on oikeen menossaaaaa

    http://emiliamilana.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit ja joo, me ihmetellään just sammaa :/!

      Poista
  4. voi mäki muistan ku oon jossaki mettäs ihan onnes naapurinpojan kans kirmaillu pienenä:D kamalin asia mitä kesälomalla tapahtu, oli kutsu sisälle syömää

    VastaaPoista
  5. :--) Tulipa nostalginen olo tästä postauksesta, jäi niin haaveilemaan lapsuuden metsäleikeistä ja harava-hevosista :D!♥ Tykkäsin muutenkin blogistanne, joten jos sitä vaikka jäis seurailemaan pidemmäksikin aikaa ;)!

    VastaaPoista
  6. Joo mekin kaivataan metsäleikkejä ja kaikkea siistiä :D Kiva että tykkäät ♥

    VastaaPoista